Wageninger Belmonte Dorenweertse Klompenpad

Wageninger Belmonte Dorenweertse  Klompenpad

Vanuit het Arboretum Belmonte een en wandeling naar Kasteel Doorwerth en aansluitend het Dorenweertse Klompenpad. De heenweg voert voorbij aan de Rijn en door de Renkumse polder, waar de Renkum beek in de Rijn stroomt, afgewisseld met de lommerrijke, onverharde Fonteinalllee over de Boersberg met uitkijktoren naar Kasteel Doorwerth. Hier kan de terugweg worden ingeslagen bij de Italiaanse weg ( totale afstand dan ca. 22 km) de stuwwal weer op nar Kievitsdel en een smal doorsteekje naar de Heelsumse Beek (Klein Zwitserland aanzicht), onder de A50 door langs de Golfbaan en sportterreinen Wilhelmina naar de “Arborne-landingsterreinen” aan de Telefoonweg en vervolgens langs de Molenbeek (Molenbeekse Klompenpad) weer richting Wageningen.

Het Dorenweertse Klompenpad loopt vanaf Kasteel Doorwerth nog door met een lus naar de Westerbouwing, over de Hunneschans en de Duno, met prachtige vergezichten op Arnhem en Elst.

Voldoende Horeca onderweg: Centrum Renkum, Fletcher Doorwerth, Kasteel Doorwerth, De Westerbouwing ( op zondag), Kievitsdel, Heelsum , De Beken (Boswachterij), Campman Renkum en De Wageningse Berg