Spoor van de Vrijheid Bastogne Wageningen

Spoor van de Vrijheid Bastogne Wageningen

Fietsroute van Bastogne naar Wageningen in vervolg op de weg van vrijheid ” Voie de la Liberte”. Die route voert langs de Normandische stranden en met een ruime bocht door Bretagne naar de Vredesteden Reims en Verdun, langs Ardennen offensief en Siegfriedlinie naar Bastogne.
Het vervolg van Bastogne naar Nederland  is gedoopt als “Voie de la Liberte Xnl” voert via het Hurtgenwald (de slag om Aken) naar Market Garden, over de “Hells Highway” naar de brug te ver (Slag om Arnhem) om uiteindelijk te eindigen bij Hotel de Wereld, waar de Vrede van Wageningen werd getekend. Onderweg wordt ook de enige tankslag in Nederland (Overloon) aangedaan en blikken we op de operatie “Veritable” , de slag am Niederrhein.

Dit is het derde deel van het spoor van de vrijheid. We starten in Bastogne, het centrum van het Ardennenoffensief en maken gebruik van bestaande fietsroutes (Ravel 164, Vennbhan) door een landschappelijk aantrekkelijke omgeving met een rondje om het Hurtgenwald en door het Natuurpark Eifel, deels langs de oevers van de Rur.

Naast Bastogne doen we Aken aan, passeren Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en Arnhem. Allemaal steden met een eigen rijke historie uit het recente en vere verleden

Om de route te fietsen zijn gedetailleerde dagetappes te vinden op routeyou.nl , die als App voor zowel Android als Iphone naar uw apparaat zijn af te halen. Ultimo 2015 verschijnt een routeboekje in de serie Europafietsers met ondersteunende kaarten, overnachtingsadressen en tips voor geniet- en budgetmomenten.

Klik op de bolletjes voor meer informatie over de intressante punten.